Spar penger på strøm

Hvordan spare penger på strøm

Det er mange strømselskaper i Norge, og det er ikke alltid lett å vite hvilket selskap som er riktig for deg som privatperson. Det kan være veldig store prisforskjeller hos norske strømleverandører, og heldigvis finnes denne tjenesten der du kan sammenligne ulike norske strømleverandører på nett.

8 tips for å spare strøm:

 

 1.  Bruker du vannkoker? De fleste vannkokerne trekker generelt mye strøm per gang du koker vannet. Så hvis du ønsker å spare strøm her, må du gjøre det til en vane å enten helle vannet i en termos rett etter at vannet er kokt, eller at du rett og slett bruker det vannet med engang.
 2. Spar 1000 kroner på strøm ved å bytte til sparedusjhode. Enova melder om at hvis du dusjer 10 minutter hver dag, kan du spare deg en tusenlapp på å bruke et sparedusjhode. Du tjener det inn i løpet av første året.
 3. Mange TV-ér og PC-ér har en standardinnstilling for lysstyrke på skjermen. Du kan spare strøm, og dermed noen kroner på å senke lysstyrken på skjermen og likevel beholde et godt bildekvalitet. Sjekk bruksanvisningene eller foreta et google-søk.
 4. Er TV-én på i bakgrunnen uten at du egentlig ser på programmene som vises? Har du PC-én og TV-én på samtidig? Her kan du spare strøm ved å slå av tv´en hvis du likevel ikke ser på det.
 5. Hvitevarer merket med A er de mest strømgjerrige. Skalaen går fra A til G, der A er «best» og G er dyrest i strømbruk.
 6. Tidsstyring av varmen. Du kan bruke koblingsur, eller være bevisst på at når du faktisk trenger varmen eller ovnene i huset. Det er ikke vits i å bruke unødvendig mye strøm når du ikke må, da spesielt når du ikke er hjemme. Senk varmen når du forlater huset om morgenen, og skru på igjen når du kommer hjem.
 7. Må du alltid ha det så varmt i huset? De aller fleste har det ganske koselig og varmt i huset, og du kan spare litt strøm ved å senke temperaturen 1-2 grader. Du vil likevel ikke merke det.
 8. Kan du isolere sprekker og vinduer eller andre tilsvarende elementer i huset? Du kan bruke isoleringslist rundt vinduer for å dempe trekket.

  Spar penger på å bytte strømselskap

  strømselskap, spar penger på strøm, bytt strømselskap, sammenlign strømselskaper

Del